Connectat

9 fapte neașteptate despre Coreea de Nord și cum trăiesc oamenii de acolo

Oamenii devin din ce în ce mai interesați de cei din Coreea de Nord și de stilul său de viață. Totuși, puține informații despre această țară văd lumina zilei în exterior.

Chiar și cei care au fost acolo pot da informații absolut contradictorii.

Noi am adunat câteva fapte curioase despre Coreea de Nord, pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc, pentru a te ajuta să înțelegi mai bine această țară și locuitorii ei.

1. Locuitorii sunt convinși de acest lucru: Coreea de Nord reprezintă o singură țară

Dacă iei o hartă politică a lumii făcută în orice altă țară, vei vedea atât Coreea de Nord, cât și Coreea de Sud.

Cu toate acestea, locuitorii din Nord sunt siguri că există doar o singură Coreea, aceea a lor. Orice hartă școlară arată o țară unită, cu capitala Phenian.

2. Coreea de Nord nu este o țară comunistă

Se crede că în Coreea de Nord, oamenii urmează doctrina marxist-leninistă. De fapt, s-a renunțat la ideologia comunistă prin anii 50, când cultul de personalitate a fost oficial dezvăluit de URSS.

Atunci, ideea Junche a înflorit. . Conform istoricilor nord-coreeni, această idee a apărut încă din 1926, ca o continuare a învățăturilor lui Marx și Lenin.

3. Coreea de Nord nu are impozite

Coreea de Nord este una dintre puținele țări din lume ale căror rezidenți nu plătesc niciun fel de impozite. Impozitarea a fost eliminată în 1974 ca parte a „lumii vechi”.

Doar organizațiile și persoanele care fac bani în afara țării nu au scăpat de taxe. Cu toate acestea, totul s-ar putea schimba în curând: se zvonește că guvernul intenționează să reintroducă impozitul pe venit în viitorul apropiat.

4. Nord-coreenii urmăresc filmele americane fără să-și dea seama

Da, ai citit corect: ei adoră filme americane precum Die Hard și Titanic. Cu toate acestea, locuitorii nu știu exact unde s-au filmat respectivele filme.

5. Coreea de Nord este unul dintre principalii exportatori de fructe de mare din lume

Principalul partener comercial al Coreei de Nord este vecinul său China, care reprezintă aproximativ 60% din exporturile țării.

Unul dintre principalele produse de export este peștele, dar și alte fructe de mare, care reprezintă un sfert din totalul mărfurilor vândute în străinătate.

În plus, Coreea de Nord se numără printre primele 20 de țări exportatoare de produse pescărești

6. Șeful Coreei de Nord este un om mort

Coreea de Nord este singurul stat din lume care are o formă unică de guvernare: necrocrația. Motivul este că Kim Il-sung a fost declarat postum, liderul etern al RPDC.

În practică, înseamnă că liderul actual al Coreei de Nord, Kim Jong-un, poartă titlurile de lider suprem al RPDC, comandant suprem al armatei și președintele Partidului Muncitoresc, dar nu deține funcția de președinte de stat.

7.  Festivalul Arirang reprezintă 0.4% din populația țării

Festivalul Arirang este cel mai mare spectacol de masă și este inclus în Cartea Recordurilor Guinness.

Aproximativ 100.000 de persoane participă în fiecare an, întreaga populație a țării fiind în jur de 25 de milioane.

În plus, spectacolul se desfășoară pe Stadionul Rungrado de 1 mai – cel mai mare stadion din lume, cu o capacitate totală de 114.000 de persoane.

8. La granița cu Coreea de Sud există un sat de propagandă

La granița cu Coreea de Sud se află satul Kijong-dong, construit pentru a arăta vecinilor din sud toate privilegiile de a trăi în nord.

A fost construit în anii 1950, când energia electrică era un lux în zonele rurale de pe ambele maluri ale graniței.

Luminile au apărut în aceleași clădiri strict conform programului, străzile au fost patrulate de soldați și aceleași femei au spălat aceleași ferestre timp de 15 ani.

Mai târziu, când tehnologia a permis sudului să vadă mai bine satul, a devenit clar că toate casele din Kijong-dong nu sunt decât cutii goale fără podele, tavane sau pereți interiori.

9. Kim Jong-un este unic

În Coreea de Nord, este oficial interzis să dai copiilor numele purtat de către conducătorul lor. Dacă un copil a fost numit astfel înainte de aderare, părinții trebuie să schimbe urgent numele.

 

 

 

loading...

Comentează