Connectat

Cele mai sinistre locuri de pe Pământ

Ești pasionat de călătorii? Îți dorești ca într-o bună zi să poți explora lumea și să o cutreieri în lung și în lat? Ei bine, nu te grăbi prea tare în a crede că poți face asta liber și nestingherit.

Există locuri pe planeta noastră de care ai face bine să te ții departe, căci ascund niște secrete care îți vor face pielea de găină de îndată ce le vei afla.

Nu-ți garantăm că nu te vor bântui multă vreme de acum înainte, dar haide, continuă să citești pe propriul risc… Descoperă care sunt cele mai sinistre locuri de pe pământ, încă necunoscute de turiști:

1. Catacombele Capuchin, Palermo, Italia

Situate în interiorul catacombelor sunt rămășițele a 8.000 de persoane care au trăit în secolele XVIII și XIX. Un scriitor francez faimos, Guy de Maupassant, a scris:

„Capetele lor arată groaznic, gurile lor par să vorbească, fețele lor sunt contorsionate de ceva ce pare inexplicabil, teribil de suportat”.

Informații turistice: Poți vizita locul oricând, cu excepția zilelor de duminică. Ai face bine să nu te pierzi în catacombe.

Un băiat a adormit acolo și s-a trezit în mijlocul nopții. Sărmanul copil a fost descoperit într-o stare groaznică și a trebuit să fie internat la un spital de psihiatrie.

 

2. Parcul tematic Haw Par Villa, Singapore

Acest parc tematic este total opusul lui Disneyland. E ca și cum te-ai uita la cele 10 instanțe ale Iadului! Acele expuneri groaznice sunt pur și simplu o modalitate de a-i învăța pe copiii mici despre moralitate.

De exemplu, scenele cu dezmembrări au rolul de a-i împiedica pe copii să trișeze la examene.

Informații turistice: Intrarea este gratuită și nu toate sculpturile pe care le conține sunt atât de înfricoșătoare. Unele sunt destul de drăguțe.

Dar în general, ai face bine să fii pregătit – mitologia poate fi de-a dreptul surprinzătoare uneori.

3. Nagoro: satul păpușilor „vii”, Japonia 

Ayano Tsukimi a decis să facă replici de păpuși după vecinii săi. Aceste figuri strălucite sunt de peste tot: ai pescarilor de la malul râului, elevii și profesorii din sălile de clasă, cuplurile vechi care stau pe bănci.

În total, satul conține aproximativ 350 de păpuși, în timp ce numărul locuitorilor săi se ridică doar până la 37.

Informație turistică: Dacă ești îngrijorat de vecinii tăi zgomotoși, care în mod constant rearanjează mobila prin casă, atunci câteva zile în Nagoro sunt o evadare perfectă!

Bucură-te de lumea locuitorilor liniștiți (prea liniștiți) și inofensivi, care au doar un mic dezavantaj: nu sunt în întregime ființe vii!

5. „Hristos al Abisului”, San Fruttuoso, Italia

În 1954, scafandrul italian Duilio Marcante a plasat o sculptură pe locul în care a murit colegul și prietenul său, Dario Gonzatti. Statuia este de aproximativ 8 metri înălțime.

Comemorând un explorator acvatic decedat, această operă de artă invocă emoții conflictuale, iar algele și coroziunea întăresc efectul.

Informații turistice: Indiferent dacă sculptura ți se pare înfiorătoare sau frumoasă (sau ambele), un lucru este sigur – merită să faci o scufundare pentru a o vedea cu ochii tăi, căci îți va da niște fiori autentici!

6. Orașul-fantomă al fumătorilor din Centralia (SUA)

Construit pe o mină de cărbuni, orașul a înflorit până în 1962, când a început un incendiu. Localnicii nu au fost deosebit de îngrijorați la început.

Dar, 10 ani mai târziu, mai mulți dintre ei au căzut prin fisuri arzătoare care au apărut brusc în trotuar. Autoritățile au evacuat orașul. Astăzi, populația orașului este de 7 persoane.

Informații turistice: O excursie aici îți va oferi numeroase atracții de neuitat – clădiri distruse, trotuare prăbușite, străzi acoperite cu graffiti pe Route 61.

Fiecare dintre aceste locații are potențialul de a lăsa o impresie de lungă durată în mintea vizitatorilor, problema este însă că mulți turiști nu știu încă despre existența lor.

Totuși, un lucru este sigur: secretele lor le transformă în unele dintre cele mai sinistre locuri de pe pământ!

 

loading...

Comentează