Connectat

Top 10 cele mai reci locuri de pe Pământ! Numărul 4 deține recordul mondial pentru temperaturi imposibile!

Care sunt cele mai reci locuri de pe Pământ? Lumea este plină de climate extreme care îngreunează locuirea umană.

Există multe locuri reci în lume, unele dintre ele fiind mai extreme în temperaturi decât altele. De asemenea, există locuri mai fierbinți pe pământ, poate chiar și decât mult zvonitul Iad.

Dar aici discutăm numai despre locurile cu cea mai mică temperatură de pe pământ. Primele 10 locuri cele mai reci din întreaga lume sunt aici!

10. Pasajul Rogers, Montana, Statele Unite ale Americii

 

Situat la 5.610 metri deasupra nivelului mării, este a doua cea mai rece locație din SUA. Pasajul Rogers este situat pe diviziunea continentală din statul Montana, SUA.

Pasajul Rogers este considerat cel mai bun traseu dintre orașele Great Falls și Missoula, Montana. Aceasta este locația celei mai scăzute temperaturi înregistrate vreodată în SUA, în afara Alaska.

La 20 ianuarie 1954, o temperatură scăzută de -70 ° F (-57 ° C) a fost înregistrată în timpul unui vânt rece.

9. Fort Selkirk, Yukon, Canada

Fort Selkirk este un fost post comercial pe râul Yukon, la confluența râului Pelly din Yukon, Canada. În 1950, acest loc a fost pustiu din cauza condițiilor extreme de frig.

Acum este locuit din nou, dar este greu de ajuns acolo. Nu există acces la drum. Majoritatea vizitatorilor ajung acolo cu barca sau cu un avion.

Cea mai rece este luna ianuarie, iar cea mai scăzută temperatură este -74 ° F.

8. Prospect Creek, Alaska, Statele Unite ale Americii

Prospect Creek a fost numit cel mai rece loc din Statele Unite. Este o așezare foarte mică, la aproximativ 180 de mile nord de Fairbanks și la 25 de mile sud-est de Bettles, Alaska.

Acest loc are un fel de vreme sub-arctică, ceea ce înseamnă că iernile durează o perioadă lungă de timp, iar veriile sunt foarte scurte.

Condițiile meteorologice sunt și mai severe acum, astfel încât zona este mai puțin aglomerată. Cea mai joasă temperatură înregistrată este de -80 ° F (-62 ° C).

7. Snag, Yukon, Canada

Snag este un sat cu cea mai scăzută temperatură de pe pământ. Acesta este situat într-o vale în formă de castă a Râului Alb. Vremea este rece și înghețată, luna cea mai rece este luna ianuarie.

Cea mai mică temperatură înregistrată este -63.0 ° C (-81.4 ° F). Începând cu anul 1947, satul Snag are o populație totală de 10 persoane și 4 comercianți.

Un personal suplimentar de 20 de personal din aeroport, inclusiv meteorologi, operatori de radio, bărbați de întreținere a aeronavelor, locuiau în barăciile aeroportului.

6. Eismitte, Groenlanda

Numele Eismitte înseamnă Centrul de Gheață în limba germană. Acest loc se află pe partea interioară a Groenlandei.

Are gheață peste tot și, prin urmare, de aceea are acest nume. Cea mai scăzută temperatură înregistrată în timpul expediției a fost -64,9 ° C (-85 ° F), în luna martie, iar cea mai caldă temperatură înregistrată aici a fost  -1,8 ° C (28,8 ° F) , în luna iulie.

Cea mai caldă lună observată a fost luna iulie, cu -12,2 ° C (10 ° F), în timp ce luna cea mai rece, februarie, a fost în medie de -47,2 ° C (-53 ° F).

Interesant, soarele nu răsare între 13 mai și 30 iulie în fiecare an. De asemenea, între 23 noiembrie și 20 ianuarie, soarele nu se ridică.

5. Gheața de Nord, Groenlanda

Situat pe gheața interioară a Groenlandei. Gheața de Nord a fost o stație de cercetare a expediției britanice de nord a Groenlandei.

Cele mai scăzute temperaturi înregistrate sunt -86,8 ° F și -66 ° C. La o altitudine de 2.341 metri (7.680 de metri) deasupra nivelului mării, acesta a fost odată numele unei stații de cercetare.

Numele său contrastează cu fosta stație britanică South Ice (Gheața de Sud) din Antarctica.

4. Verhoyansk, Rusia

Care este cea mai rece țară din lume? Desigur, Rusia. Verkhoyansk este al doilea loc cel mai rece din Rusia.

Acest oraș din republica Sakha, Rusia, este remarcabil pentru temperaturile extrem de scăzute ale iernii și pentru unele dintre cele mai mari diferențe de temperatură dintre vară și iarnă de pe Pământ.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată acolo, în februarie 1892, a fost -69,8 ° C (-93,6 ° F).

Cu o populație totală de 1.311 de locuitori, orașul găzduiește Muzeul Polului Rece. De asemenea, are un aeroport, un port fluvial, un depozit de colectare a blănurilor și centrul unei zone de reni.

Numai Antarctica a înregistrat temperaturi mai scăzute decât Oymyakon sau Verhoyansk. Verhoyansk deține recordul mondial al Guinness pentru cea mai mare gamă de temperatură de pe Pământ: 105 ° C (189 ° F).

3. Oymyakon, Rusia

Pământul este înghețat permanent aici. În 1924, omul de știință rus Serghei Obrychev a înregistrat cea mai mică temperatură, de – 71,2 ° C (-96,2 ° F), avută vreodată la stația meteorologică Oymyakon.

Aceasta este cea mai mică temperatură înregistrată pentru orice locație permanent locuită de pe Pământ. Doar Antarctica a înregistrat temperaturi oficiale mai mici (-128,6 ° F), înregistrate la gara Vostok la 21 iulie 1983.

Oymyakon și Verkhoyansk sunt singurele două locuri locuite permanent din întreaga lume care au înregistrat temperaturi sub -60.0 ° C (-76 ° F) pentru fiecare zi din ianuarie.

Uneori, temperatura medie minimă în Oymyakon rămâne sub -50 ° C (-58 ° F), pentru decembrie, ianuarie și februarie.

De asemenea, uneori vara poate fi destul de rece, dar iunie și iulie sunt singurele luni în care temperatura nu a scăzut niciodată sub -10 ° C (14 ° F).

2. Plateau Station, Antarctica

După Vostok, acesta este cel de-al doilea cel mai rece loc de pe pământ.  Cea mai rece lună este iulie, iar cea mai scăzută temperatură înregistrată în mod natural a fost -123,1 pe scara Fahrenheit.

 

Stația Plateau are un climat de gheață. În plus, are veri reci și scurte și ierni lungi, întunecate și friguroase.

1. Vostok, Antarctica

Stația Vostok este cel mai elocvent exemplu de loc cu cea mai mică temperatură de pe pământ.  Stația Vostok este o stație de cercetare antarctică rusă.

Cea mai rece lună din Vostok este luna august, unde cea mai scăzută temperatură naturală de pe Pământ este -89.2 ° C (-128.6 ° F). Este cel mai rece loc din lume la acest moment.

 

loading...

Comentează