Connectat

10 părți conservate din corpurile celor mai faimoase personalități istorice

Locurile de odihnă ale personalităților celebre atrag mulți oameni din întreaga lume pentru vizite.

Recent, după moartea lui Hugh Hefner, a circulat vestea că acesta a vrut să se odihnească lângă mormântul lui Marilyn Monroe.

Asta înseamnă că personalităților celebre le pasă până și unde se odihnește corpul lor.

Unele vedete atrag spre vizite oameni din întreaga lume care vin să le vadă mormintele.

Dar pe unele dintre aceste personalități istorice marcante, oamenii le pot vedea chiar și la muzee.

Te întrebi cum este posibil? Ei bine, află că există câteva figuri istorice ale căror părți ale corpului au fost păstrate în muzee, iar motivul din spatele acestui fapt este chiar curios.

Citește mai jos și descoperă lista figurilor istorice ale căror părți din corp au fost conservate în locuri neobișnuite.

Avertisment: urmează să fii dat pe spate și lăsat fără replică!

1. Capul lui Oliver Cromwell

Oliver Cromwell a fost un politician din Anglia, care a murit din cauze naturale, la 3 septembrie 1658. După 2 ani de la moartea sa, corpul său a fost dezgropat de către poporul regelui Carol al II-lea, care i-au tăiat capul.

Motivul a fost pentru că au dorit să-l tragă la răspundere pentru executarea tatălui lui Charles al II-lea, Charles I.

Capul lui a fost conservat și păstrat într-un muzeu, de atunci. Astăzi, capul său este ținut la Colegiul Sidney Sussex din Cambridge.

2. Organele genitale ale lui Napoleon Bonaparte

Liderul militar francez a murit pe 5 mai 1821. După moartea sa, medicii care i-au efectuat autopsia i-au îndepărtat organele genitale.

Ba chiar acestea au fost scoase la licitație de mai multe ori. Mă întreb cine ar fi plătit sume enorme de bani pentru a avea organele intime ale lui Napoleon Bonaparte la el acasă.

3. Dintele lui Buddha

Gautama Buddha a fost ascetul pe seama căruia s-au întemeiat crezurile budiste. Cel care i-a urmat la „conducere” i-a îndepărtat dintele, în timpul înmormântării sale.

Acum, dintele a fost conservat și se păstrează în Sri Lanka.

4. Creierul lui Albert Einstein

Unul dintre cei mai renumiți oameni de știință și probabil cea mai inteligentă persoană din lume a murit pe 18 aprilie 1995.

După cum știm, inteligența sa remarcabilă a fost principalul motiv pentru care a devenit faimos. Așadar, medicul care i-a efectuat autopsia, i-a conservat creierul.

5. Părți din craniul lui Abraham Lincoln

Cel de-al 16-lea Președinte al Statelor Unite a fost împușcat pe 14 aprilie 1865 de către John Wilkes Booth.

Un glonț a lovit, de asemenea, și creierul său, astfel că, în timpul operației, unele părți ale creierului au ieșit afară din cauza cheagului de sânge și au fost conservate.

6. Degetele lui Galileo Galilei

Celebrul matematician și astronom a murit pe 8 ianuarie 1642. Cele trei degete ale sale au fost îndepărtate de admiratorii săi, după aproape 100 de ani de la moartea sa.

Acestea se află în prezent la Muzeul de Istorie a Științei din Florența.

7. Capul lui Jeremy Bentham

Filozoful englez care a murit pe 6 iunie 1832 a vrut ca trupul său să fie păstrat după moartea sa.

Așadar, pentru a-și îndeplini dorința, capul său a fost păstrat și, recent, au apărut știri că al său cap va fi afișat, după câteva decenii în care a fost conservat.

8. Organul genitale al lui Grigori Rasputin

În 1916, Rasputin a fost otrăvit, împușcat, iar organul său genital i-a fost îndepărtate. Partea sa privată este astăzi prezentată la Muzeul Erotic Rusesc din Sakt Petersburg.

 

9. Părul lui Che Guevara

Che Guevara a fost ucis de trupe în jungla boliviană în 1967.

După moartea sa, un birou al CIA a luat câte puțin din părul său și l-a vândut pentru 100.000 de dolari.

10. Creierul lui Benito Mussolini

Benito Mussolini a fost executat în 1945, iar guvernul american a luat o mostră din creierul pentru studiu, iar în 2007, unele dintre părțile din creierul său  disponibile pentru cumpărare pe eBay.

loading...

Comentează