Connectat

15 fapte rare și mai puțin cunoscute despre gura ta

Ai căutat vreodată informații pe Internet despre gura ta? Ei bine, poate că nu, și tocmai de aceea ești aici. Ești curios?

Dar înainte de a începe, permite-ne să-ți împărtășim câteva cifre interesante, ca de încălzire.

Știai că peste 145.000 de persoane mor în fiecare an din cauza cancerului la nivelul gurii? Te-ai speriat? Mai vrei să mai descoperi și altele? Rămâi cu noi.

Este posibil să știi deja că dinții îți permit să mesteci alimente, limba te ajută să le înmoi, iar enzimele lichide (saliva) eliberate în timpul procesului te ajută să le înghiți, iar astfel începe primul pas al ciclului de digestie.

Ei bine, ele nu sunt altceva decât niște fapte fundamentale pe care majoritatea dintre voi le-ați citit în cartea de științe din școală.

Dar ceea ce urmează să citești mai departe sunt câteva fapte fascinante, rare, dar adevărate și puțin cunoscute despre gura ta!

1. Limba unui bărbat este mai lungă decât cea a unei femei

Studiile generale au arătat faptul că bărbații au limba mai lungă. Recordul mondial pentru cea mai lungă limbă este de 3,7 cm, care aparține unui bărbat.

2. Funcția majoră a Uvulei este vorbirea

Majoritatea oamenilor de știință și cercetătorii susțin că uvula este acolo pentru a ne ajuta în vorbire. De asemenea, și saliva secretată este necesară la vorbire.

3. Limba femeii are mai multe papile gustative decât cea a unui bărbat

 

Cercetătorii de la Universitatea Yale au descoperit că 35% dintre femeile din întreaga lume au un simț al gustului mult mai rafinat, în timp ce doar 15% dintre bărbați au un super-gust.

4. Saliva este obligatorie pentru gust

Ai nevoie de salivă pentru a simți gustul unui aliment, căci aceasta nu numai că te ajută să transformi alimentele într-o pastă, ci și să simți gustul mâncării.

5. Amprentele de pe limba ta sunt la fel de unice ca cele de pe deget

Nici o limbă a doi oameni diferiți nu va fi aceeași în întreaga lume. Ce este mai interesant e faptul că o persoană poate fi identificată numai după amprenta limbii sale.

6. Bacteriile din gură sunt mai multe decât populația lumii

Îți vine să crezi asta? Dar este adevărat, și poți întreba oricând medicul dentist atunci când îl vizitezi data viitoare. Există mai mult de 20 de miliarde de microbi care se află în gură.

7. Bacteriile bune din gură te împiedică să faci carii

Nu te panica cu privire la numărul mare de bacterii pe care le ai în gură. Ele sunt acolo pentru un motiv.

Unele dintre ele te împiedică să faci carii, iar acesta este un lucru bun.

8. Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă atunci când săruți o persoană?

Este adevărat că atunci când săruți pe cineva, într-adevăr faceți schimb de bacterii, mai bine zis, 80 de milioane, pentru a fi corecți.

Bacteriile din gurile cuplului sunt mai asemănătoare decât cele dintre două persoane diferite.

9. Ți-ai mirosit respirația?

Ei bine, nu poți să-ți miroși respirația neplăcută. Suflarea neplăcută provine din gură, dar nu iese decât atunci când vorbești.

10. Limba este singurul mușchi care este atașat doar la un capăt

Mușchii din corpul tău sunt atașați la ambele capete, însă la limbă este o excepție. Ea este conectată doar la un capăt.

11. Zâmbetul stimulează sistemul imunitar

Când zâmbești, nivelul de stres scade cu o viteză extraordinară, iar acest lucru duce la creșterea numărului de celule din sistemul imunitar.

12. Fertilitatea femeilor poate fi judecată numai prin examinarea buzelor

Buzele pline sunt un semn că femeile au un nivel mai ridicat de estrogen și bărbații sunt în mod automat atrași de aceste femei.

Cu cât buzele sunt mai pline, cu atât femeile sunt mai fertile.

13. Sănătatea orală precară înseamnă o sănătate fizică slabă

Danturile și gingiile nesănătoase vor cauza o circulație mai slabă a sângelui, declanșând boli de inimă și diabet.

Dacă limba ta este galbenă, atunci ești mai predispus la febră și alte infecții.

14. Măselele de minte au fost importante pentru strămoșii noștri 

Astăzi, medicii dentiști îți pot sugera să-ți scoți măsele de minte, însă strămoșii noștri se foloseau de ele pentru a mânca alimente mai tari, cum ar fi nucile sau carnea.

15. Buzele femeilor pot sunt cea mai sensibilă parte a corpului lor 

Buzele și vârfurile degetelor sunt cele mai sensibile părți ale corpului unei femei, deoarece au tendința de a avea un nivel ridicat de receptori. Cu toate acestea, depinde și de procesul metabolismului individual.

 

 

Comentează