Connectat

5 societăți secrete despre care se crede că ar controla lumea din umbră

Da, este adevarat. Această lume este plină de lucruri ascunse, și chiar dacă ești de acord sau nu, există o mulțime de activități subterane pe care oamenii de rând nu le cunosc.

În întunericul umbrelor, se ascund lumi și societăți secrete care sunt controlate doar de câțiva dintre cei mai puternici oameni de pe planetă. Aceste societăți au existat de secole.

Ele cuprind revoluționiști, lideri, politicieni, oameni de stat, actori, iar lista mai poate continua.

Astăzi îți prezentăm câteva dintre cele mai secrete societăți despre care se spune că ar conduce lumea.

 

1.  Dumbrava Boemiană

Inițial, acest loc era un teren de 2700 de acri, situat în 20601 Bohemian Avenue, în Monte Rio, California. Dar asta vor ei să știi.

În esență, aceasta este o societate care a avut o influență enormă  asupra politicii americane de-a lungul anilor.

Din 1923, fiecare președinte Republican a fost declarat membru al Dumbravei Boemiene, cu lideri ca Ronald Reagan și Richard Nixon, printre alții.

Este un loc situat în pădurile din California, unde cei bogați și puternici se întâlnesc să bea bere, să urineze în public și să ofere un omagiu unei statui gigantice a unei bufnițe.

 

2. Mâna neagră

Fondată în 1911, ea a fost menită să fie o forță unificatoare pentru toți locuitorii Serbiei care trăiesc în Europa.

În Regatul Serbiei, o grămadă de ofițeri militari au organizat forțe comune pentru a crea o singură națiune pentru toți sârbii europeni.

Fondatorii societății au răsturnat, de fapt, regele Serbiei în 1903, pentru a plasa pe tron pe ​​cineva după propriile lor plăceri. Misiunea lor a fost totuși oprită de imperiul austro-ungar.

Pe măsură ce majoritatea sârbilor trăiau sub conducerea împăratului austro-ungar, ei au decis să vină cu un plan. În 1914, ei au proiectat un plan de asasinare a lui Franz Ferdinand – moștenitor al Imperiului.

Chiar dacă și-au îndeplinit scopul de a asasina moștenitorul, nu ar fi putut prezice ceea ce avea să urmeze. Asasinarea nu a fost pe placul poporului austro-ungar, deoarece au declarat război Serbiei.

Acest lucru a avut un efect neașteptat, care a condus, din păcate, la celebrul al Doilea Război Mondial, unde au fost uciși 18 milioane de oameni, inclusiv liderii Mâinii Negre.

Unii spun că sunt, de asemenea, responsabili pentru nașterea unui dictator german, numit Hitler.

3. Frăția Afrikaaner

Din 1918, acest grup a exercitat o imensă putere și influență colosală în Africa de Sud, din spatele scenei. Inițial, a fost destinată promovării naționalismului afrikaaner – dorința de a crea o identitate comună pentru toți africanii albi.

Această coincidență se potrivea cu etosul partidului național popular la vremea respectivă. În cele din urmă, partidul național nu s-a transformat în nimic mai mult decât secreta organizație Frăția Afrikaaner, care operează în public.

Acest grup secret a ajuns la putere și a obținut practic controlul complet al Biroului african al afacerilor rasiale în 1947.

Ei nu au avut intenții nobile și au pus în mișcare conceptul Apartheidului, un sistem de segregare rasială care a durat mai mult de 50 de ani.

Din fericire, partidul național a dizolvat mișcarea Apartheidului în 1990 și, prin urmare, Afrikaner Broederbond s-a transformat în Afrikaner Bond, motivat să lucreze pentru a face o Europă mai bună pentru toată lumea.

4. Clubul de la Roma

După ani de întâlniri confidențiale, Clubul de la Roma a venit cu un raport publicat intitulat „Limite de creștere” în 1972.

A fost o citire captivantă, bazată pe conceptul că planeta noastră nu ar fi în stare să reziste întregii expansiuni a umanității dincolo de secolul al XXI-lea.

Acest raport s-a vândut 30 de milioane de exemplare și este încă cel mai bine vândut exemplar care a răscolit vreodată suprafața pământului.

5. Opus Dei

Cunoscuți în mod faimos ca și băieții răi din Codul lui Da Vinci, gruparea Opus Dei a fost înființată în Spania lui Jose Maria Escriva în 1928.

Ea a fost inițial menită să promoveze ideea că toți oamenii care trăiesc o viață obișnuită pot fi sfinți. Grupul cuprinde mai mult de 94000 de membri astăzi, dintre care 20% sunt proclamați a fi „numerari”.

Acești numerari trăiesc în centre controlate de Opus Dei și ar trebui să locuiască numai cu membri Opus Dei.

Se crede că organizația are reguli stricte de control asupra membrilor săi, cum ar fi la ce le permite să se uite la televizor, ce să vorbească sau unde să meargă.

 

loading...

Comentează