Connectat

6 cele mai bine păzite secrete din lume la momentul actual

Sunt lucruri pe care cu toții le știm, dar care, din păcate, vor rămâne nedezvăluite. Imaginează-ți că există câteva secrete puternic păzite, pe care le cunosc doar câțiva oameni din lume.

De pildă, știm cu toții că brand-ul Coca-Cola are o formulă secretă pe care nimeni nu a reușit încă să o descopere, întrucât este unul dintre cele mai bine păzite secrete din această lume.

Imaginează-ți câte alte companii ar putea reproduce sau „îmbunătăți” gustul sucului Coca-Cola, dacă ar cunoaște rețeta adevărată a produsului. Au existat zvonuri și credințe despre care ar fi aceasta, dar în realitate, nimeni nu a putut imita sau măcar a se apropia de gustul autentic al sucului negru preferat de către majoritatea oamenilor.

Dar rețeta Coca-Cola nu este singurul secret de acest fel care este atât de bine păzit, încât oamenii sunt dispuși să recurgă la cele mai scumpe și sofisticate metode de precauție pentru ca informația să nu transpire în afară.

Citește mai jos și descoperă care sunt unele dintre cele mai bine păzite secrete din lume la acest moment:

1. Ierburile și condimentele de la KFC

În iulie 1940, Sanders și-a creat „rețeta originală” de 11 ierburi și condimente care este încă și astăzi folosită pentru prepararea puiului KFC.

Doar 2 directori cunosc rețeta completă. Atunci când se pregătește, jumătate din ingrediente sunt amestecate într-o singură locație, iar cealaltă jumătate în altă locație, iar apoi, sunt combinate la o a treia locație.

Copia fizică a rețetei adevărate este păstrată la sediul KFC.

2. Formula pentru Coca-Cola

Formula secretă pentru Coca-Cola este ceea ce aduce companiei miliarde de dolari în fiecare an. Se spune că numai 2 directori cunosc formula, iar documentul original cu formula scrisă pe el este păstrat într-o boltă specială, construită într-o expoziție permanentă interactivă, la World of Coca-Cola din Atlanta.

3. Semnificația simbolurilor Led Zeppelin

Unul dintre cele mai bine vândute albume ale tuturor timpurilor, cel de-al patrulea album al legendarei trupe Led Zeppelin, a avut câteva simboluri neobișnuite în locul numelui.

Fiecare dintre cele 4 simboluri reprezintă, într-un fel sau altul, fiecare membru al trupei. Cu toate acestea, membrii formației au refuzat să comenteze cu privire la semnificația simbolurilor.

4.  Rezultatele Premiilor Academiei

Încă de la începerea premiilor Academiei, nu a existat nici o scurgere de informații cu privire la câștigători. Rezultatele votului sunt calculate manual la PricewaterhouseCoopers.

Aceștia iau jumătate din rezultate în 2 valize separate, și sunt escortați la locul de desfășurare de către secția de poliție din Los Angeles.

5. Afișajul cu plasmă

Puțini oameni știu acest lucru, dar tehnologia de televiziune cu plasmă a fost cercetată și dezvoltată exclusiv de Samsung.

Ar fi avut monopolul în afacerile de televiziune, dar unul dintre angajații lor a furat toate fișierele secrete în ultima sa zi acolo și a plecat cu ele.

El a dat secretele furate unei companii chinezești, iar astăzi, fiecare producător poate construi un televizor cu plasmă.

6. Formula vremii a agricultorului Almanah

Formula specială a almanahului pentru prezicerea vremii a fost proiectată de fondatorul revistei, Robert B. Thomas. Popularitatea almanahului depinde de prognozele meteorologice precise pentru fermieri, deci nu este deloc surprinzător faptul că formula este păstrată în secret.

Numai editorul almanahului și un meteorolog anonim îl cunosc.

 

Bonus: Producția de mătase

Producția de mătase are o istorie lungă și colorată. Timp de secole, Occidentul știa foarte puțin despre mătase și oamenii care au făcut-o.

De mai bine de 2000 de ani, chinezii au păstrat secretul mătăsii pentru ei înșiși. Acesta a fost cel mai bine păzit secret din istorie.

Nu este surprinzător, deoarece mătasea este cu adevărat prețioasă. Este cea mai puternică fibră naturală cunoscută de om, iar o frânghie de mătase este mai puternică decât o sârmă de metal la fel de groasă.

Comentează