Connectat

7 povești intrigante din spatele celor mai faimoase monumente ale lumii

Te-ai întrebat vreodată ce idei se aflau în spatele monumentelor grandioase ale trecutului?

Noi am făcut o investigație despre cum ar fi trebuit să arate unele dintre cele mai renumite și iconice clădiri ale lumii, dacă ar fi fost construite până la capăt sau nu ar fi căzut în ruină.

1. Piramidele din Giza, Egipt

Inițial, piramidele din Egipt au fost acoperite cu un strat reflectorizant strălucitor, realizat din calcar alb lustruit.

Acest lucru le-ar fi oferit o viziune cu adevărat orbitoare, și astfel, ar fi devenit un simbol adecvat al măreției faraonilor. Ar fi fost vizibile din munții Israel sau chiar din spațiu.

Din păcate, acest strat exterior de pietre a fost distrus de un cutremur puternic, care a avut loc în 1301.

2. Sagrada Família, Spania

Construcția acestei biserici celebre a început în 1882. Conform calculelor făcute de creatorul ei, Antoni Gaudi, construcția ar dura 3-4 secole, folosind tehnologia disponibilă la sfârșitul secolului al XIX-lea.

În conformitate cu o decizie a celor care gestionează proiectul, aceasta ar fi finanțată exclusiv prin donații făcute de enoriașii obișnuiți – un alt motiv pentru care a durat atât de mult până la sfârșit.

Din fericire, folosind tehnologia de astăzi, construcția va fi finalizată până în 2026 – după aproape exact 100 de ani de la moartea arhitectului ingenios.

3. Colosseumul, Italia

Celebrul Colosseum a fost construit în secolul I d.Hr., și peste o mie de ani mai târziu, această lucrare magnifică de arhitectură din lumea antică a păstrat mai mult sau mai puțin aspectul original.

La mijlocul secolului al XIV-lea, un puternic cutremur din Roma a provocat o prăbușire parțială, mai ales pe partea sudică.

După aceasta, Colosseumul a început să fie văzut ca o sursă de materiale de construcție pentru structuri noi.

În ciuda acestor încercări nefericite, totuși, este încă o minune a lumii arhitecturale.

4. Turnul din India

Turnul din India era un zgârie-nori extrem de înalt, care urma să fie construit în orașul Mumbai.

S-a imaginat că va fi a doua cea mai înaltă clădire de pe pământ, după Burj Khalifa din Dubai (EAU).

Chiar și Georgio Armani a lucrat la designurile interioare. Dar în 2011, construcția a fost oprită.

5. Partenonul, Grecia

Partenonul este cel mai faimos monument de arhitectură care ne-a fost lăsat moștenire din antichitate. Un templu construit de vechii greci zeitei Athena pe locul acropolei din Atena, care a avut o istorie foarte complexă.

În numeroase rânduri, a suferit represalii ale tiranilor cruzi, încercări de reconstrucție, atacuri militare, jafuri, incendii, focuri de armă și chiar o transformare unică într-o biserică creștină și apoi într-o moschee.

Din păcate, în prezent se află într-o stare de ruină parțială.

6. Burj Al Alam, Emiratele Arabe Unite

Burj Al Alam este numele dat altui proiect pentru un zgârie-nori super-înalt – unul care este de 510 de metri înălțime și are aspectul unei flori de cristal.

Ar fi trebuit să fie finalizat în 2009, dar datorită crizei financiare mondiale, activitatea a fost suspendată și apoi abandonată în 2013.

7. Unity Tower, Polonia

Turnul Unity a fost conceput ca un birou regional pentru Asociația Poloneză de Inginerie. Construcția a început în 1975, dar, din cauza problemelor economice, munca a fost oprită șase ani mai târziu.

De atunci, cea mai înaltă clădire din Cracovia este o amintire sumbră a unei epoci trecute. Acum, însă, este luată în considerare o renovare completă a turnului într-un complex de locuit de elită.

loading...

Comentează