Connectat

9 fapte oribile despre lagărele de concentrare care te vor face să vezi fața întunecată a istoriei

Până acum, sigur ai văzut cel puțin un film care s-a făcut pe baza tratamentului îngrozitor de care au avut parte evreii în lagărele de concentrare din Holocaust, în timpul domniei lui Hitler.

Cu toții am fost șocați și surprinși în același timp. Cum putea un conducător, care credea că rasa lui ariană este superioară, să trimită toți acei evrei în lagăre de concentrare și să ordone crimele în masă prin cele mai grave mijloace?!

Este o întrebare care a rămas cu noi încă din vechile timpuri. Albert Einstein, printre alți câțiva evrei, a reușit să scape din Germania și s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari oameni de știință.

Oare câte alte potențiale minți ilustre au fost ucise atunci? Câți oameni au murit fără nici un motiv? Este o întrebare la care ne este greu să venim cu un răspuns.

În cele ce urmează, îți vom prezenta cum funcționau aceste lagăre de concentrare și care era metoda lor sistematică de a ucide.

Pregătește-te pentru ce e mai rău, însă categoric merită să știi toate aceste lucruri!

 

1. Trenurile ucigașe

Acestea erau trenurile care transportau evrei din toată Europa în Germania. Trenurile aveau capacitatea de a transporta doar 50 de persoane, însă naziștii le umpleau cu cel puțin 200 de persoane.

Li se refuza hrana și apa pentru o călătorie care dura circa 2 săptămâni. Când ajungeau la destinație, toată lumea era moartă.

2. Sonderkommandos

Aceștia erau evreii numiți pentru a menține disciplina și ordinea în lagărele de concentrare.

Ei mai erau numiți și oamenii secreți întunecați, ale căror îndatoriri sinistre presupuneau scoaterea dinților de aur de la morți, revendicarea averilor lor și scăparea de cenușa acestora.

Partea groaznică a fost că acești evrei au fost uciși de-a lungul timpului, pentru a păstra secretul.

3. Un sport sângeros

Naziștii au fost instruiți și spălați pe creier să ucidă într-un mod hidos. Ei ucideau orice evreu cu care se intersectau, inclusiv femei și copii.

Mai târziu, obișnuiau să se laude despre cum îi ucidea. Un ofițer a declarat că a împușcat oamenii de pe toată aleea, dar cel mai mult i-a plăcut să ucidă o femeie care se plimba cu o pisică.

E oribil de știut că asemenea fapte au fost cândva o realitate!

4. Săpunuri umane

S-a afirmat că săpunurile care au fost puse la dispoziția evreilor au fost produse din grăsime umană.

Corpurile celor morți au fost prelucrate pentru a li se scoate grăsimea, iar apoi, se făceau săpunuri umane pentru evrei.

Naziștii neagă acest fapt, însă deținuții care au scăpat au afirmat că au văzut toate acestea cu ochii lor.

5. Celulele întunecate

Evreii care nu reușeau să muncească din cauza corpurilor lor prea slăbite erau transferați în celule întunecate. Nu erau lumini și aer acolo.

Toate acestea erau planificate în mod deliberat, pentru ca deținuții să aibă o moarte cât mai înceată și mai sufocantă.

6. Experimente umane

Poate că aceasta este cea mai îngrozitoare faptă realizată de naziști. Deținuții au fost folosiți pentru experimente grotești, care se desfășurau în căutarea omului perfect.

Toți, inclusiv transgenderii, gemenii, femeile și bătrânii, erau folosiți ca șoareci de laborator la experimentele care se efectuau acolo – inclusiv coaserea gemenilor, injectarea cu viruși și disecții făcute pe viu.

7. Crima persoanelor cu handicap

Hitler a ordonat curățarea în masă a persoanelor cu handicap, cu deficiențe, dizabilități mintale, etc. Acesta a fost numit „decret de eutanasie” – cei care nu puteau să contribuie la societate trebuiau să fie eliminați.

Ca rezultat, 200.000 de oameni au fost uciși pentru a stabili acea idee utopică despre „rasa superioară”. Oamenii care meritau toată dragostea, sprijinul, și îngrijirea au fost uciși în mod brutal.

 

8. Evreii din ghetou

Evreii au fost obligați să trăiască în ghetouri destinate unui  număr maxim de 10.000 de persoane. Dar, în cele din urmă, milioane de evrei au fost duși acolo, unde mai multe familii locuiau într-o singură casă.

Mai târziu, li s-a refuzat hrana și apa, astfel murind într-un mod foarte lent.

9. Femeile în timpul Holocaustului

În ambele tabere și în ghetouri, femeile au fost deosebit de vulnerabile la bătăi și violuri. Femeile evreiești gravide au încercat adesea să își ascundă sarcinile sau au fost forțate să se supună avorturilor.

Altele erau deportate din Polonia și Uniunea Sovietică pentru muncă forțată în Reich și erau adesea bătute sau violate, ori forțate să se supună relațiilor intime pentru alimente sau alte necesități sau confort de bază.

 

Comentează