Connectat

S-a născut cu inima în afara pieptului, iar doctorii nu i-au dat nici o șansă. Dar ea a avut alte planuri pentru viață…

Aceasta este povestea unei fetițe curajoase care s-a născut cu o condiție care o face cu totul specială. Doctorii au numit-o „copilul miracol”.

Ea este la fel ca oricare altă fetiță de vârsta ei. Are 8 ani și în toate pozele o poți vedea cu zâmbetul pe buze.

Dar ceea ce o deosebește de majoritatea copiilor de seama ei este puterea cu care trăiește în ciuda condiției care o face diferită.

Noi am fost uimiți de spiritul și vivacitatea ei, care ne-a insuflat credința în iubirea de sine, cu care sperăm să vă molipsim și pe voi.

O cheamă Virsaviya Borun. Îi place să danseze și să pozeze. S-a născut în Rusia, dar își trăiește viața în Statele Unite, împreună cu mama ei, pe nume Dari Borun.

Virsaviya Borun s-a născut cu ceea ce se numește sindromul toraco-abdominal sau Pantalogia din Cantrell, o tulburare rară în care inima și intestinele ei locuiesc în afara stomacului.

Există și alte părți care lipsesc, cum ar fi diafragma, părți ale oaselor toracice și unii mușchi abdominali.

Pe scurt, Virsaviya Borun s-a născut cu inima în afara pieptului ei. Boala ei afectează doar 5 persoane la un milion de oameni.

Doctorii i-au avertizat pe părinții ei să se pregătească pentru tot ceea ce este mai rău, însă mica fetiță rusoaică a învins toate șansele negative și le-a demonstrat tuturor contrariul.

Acum, ea s-a mutat în SUA, unde ia medicamente pentru a-și reduce tensiunea arterială, iar într-o bună zi, speră să reușească să-și permită o operație care-i va schimba viața.

Vorbind pentru BBC, Virsaviya a mărturisit: „Aceasta este inima mea. Sunt singura care o are așa. Merg pe jos, sar, alerg. Ei bine, nu ar trebui să alerg, dar mie îmi place să fug”.

Inițial, doctorii din Rusia le-au spus părinților că fetița nu va supraviețui. Mama ei a declarat: „Doctorii mi-au spus că Virsaviya are o condiție foarte rară. Au spus că nu va supraviețui.

Când am văzut pentru prima oară cum îi bătea inima, a fost ceva foarte special pentru mine. A însemnat că Virsaviya e în viață, că poate respira și poate trăi”.

 

Ulterior, familia s-a mutat în Statele Unite ale Americii pentru intervenții chirurgicale, dar medicii au afirmat că tensiunea arterială era prea mare pentru a reuși.

Câțiva ani mai târziu, familia s-a reîntors, dar de această dată a mers la Hollywood, în speranța că tratamentul primit de acolo îi vor reduce fetiței tensiunea arterială și va putea să se opereze.

Virsaviya a adăugat: „Am fost foarte supărată pentru că mi-au spus că voi muri curând”.

Mama ei a mai spus: „Nu este ușor pentru Virsaviya să trăiască cu inima ei în exterior, pentru că este într-adevăr foarte fragilă. Trebuie să fie atentă, căci dacă va cădea, s-ar putea dovedi foarte periculos pentru ea. Ar putea muri din cauza asta”.

 

Câteodată, copiii au mai multă putere de a supraviețui decât se așteaptă până și cei mai experimentați doctori și oameni din întreaga lume. Virsaviya este un bun exemplu în acest sens, încă o dovadă a faptului că miracolele se întâmplă.

 

loading...

Comentează