Connectat

Te-ai întrebat vreodată de ce există spațiul mare dintre ușa de toaletă și faianță? 90% din oameni nu știau

Toaletele reprezintă locul în care omul meditează, se gândește, își pune întrebări și sapă în adâncul său.

Fie că ești la birou, la școală, la restaurant sau în alt loc, toaleta trebuie să-ți ofere condiții optime pentru ca tu să te relaxezi. Să nu mai vorbim de curățenie, ea trebuie să fie curată tot timpul!

Șigur, nu tot timpul avem parte de asemenea surprize plăcute, majoritatea toaletelor din cadrul clădirilor de stat sunt absolut infecte.

Când folosești o toaletă publică, ai observat că ușile uneori nu ating gresia. E ciudat, nu, având în vedere că toaleta e un loc în care vrem să avem intimitate?

Iată câteva explicații:

1) E foarte ușor de curățat, pentru că, îngustă fiind, poți introduce mopul pe sub ușă:

2) Se vede dacă cineva e înăuntru sau nu, așa că nu  mai e nevoie să bați la ușă;

3) În cazuri de urgență, dacă rămâi fără hârtie de toaletă, cineva te poate ”salva”;

4) Ventilarea e importantă. Cu o cabină de toaletă închisă, mirosul toaletei va deveni din neplăcut respingător (dacă nu are ventilație instalată).

Ușa fiind decupată, aerul circulă mai bine. Cu toții preferăm ca toaleta să nu aibă un miros neplăcut, nu?

5) În cazul în care, pe unii oamenii îi apucă pasiunea nebună și li se nazăre să se ”distreze” în toaletă, acel mic spațiu nu permite asta, pentru că se vede și se aude.

Crezi că știi totul despre igiena la toaletă? Ești convinsă că nu faci nici o greșeală atunci când mergi la toaletă? Citește acest articol pentru a vedea dacă e adevărat.

Când vine vorba de igiena personală, toată lumea are propria rutină. În baie, există anumite gesturi adoptate de către toată lumea, care nu sunt neapărat igienice.

Iată cele mai frecvente greșeli pe care ar trebui să le eviți atunci când mergi la baie!

1. Nu te speli pe mâini

Mulți oameni fac greșeala de a nu se spăla pe mâini înainte și după ce merg la baie, dar acest mic gest care pare inofensiv te poate ajuta de fapt să-ți păstrezi sănătatea. Într-adevăr, mâinile reprezintă principala cale de transmitere a bacteriilor.

Faptul că nu le speli crește riscul de transmitere a acestor patogeni care pot conduce apoi la multe boli.

Prin urmare, e important să te speli pe mâini înainte să intri la baie, pentru a nu-ți contamina părțile intime, dar și după folosirea toaletei, pentru a elimina orice bacterii sau germeni care ți-au contactat mâinile.

Pentru o spălare eficientă, trebuie să folosești săpun, căci apa singură nu te va scăpa de bacterii.

2. Porți aceeași lenjerie intimă mai multe zile la rând

O bună igienă generală necesită, de asemenea, o igienă personală impecabilă. Aceasta nu constă numai în spălări regulate și neinvazive, ci necesită și o schimbare zilnică a lenjeriei de corp. Acest lucru va împiedica mâncărimea, iritarea și mirosurile neplăcute.

Pentru femeile care folosesc protej-slip, asta nu este o scuză pentru a vă păstra lenjeria intimă mai multe zile la rând. Aceste produse nu împiedică acumularea de bacterii din această zonă care, odată ce transpiră, oferă un mediu ideal pentru proliferarea lor.

Lenjeria intimă e un adevărat cuib pentru bacterii, care proliferează în medii umede, în special în zona vaginală și anală, și pot provoca iritații sau infecții.

3. Folosești o postură greșită pentru procesul de defecație

Toaletele moderne au fost proiectate astfel încât să puteți sta confortabil. Numai că această postură confortabilă nu este cea mai corectă pentru defecație.

Într-adevăr, stăm într-o poziție de ședere (un unghi de 90 de grade), dar acest unghi anorectal nu este potrivit pentru defecare și poate exercita o mare presiune asupra rectului.

Poziția corectă este de a sta înclinat, la fel ca strămoșii noștri care foloseau toaletele turcești.

Prin poziția înclinată, este permisă o evacuare mai ușoară, putând astfel preveni și hemoroizii, care sunt cauzați, de regulă, de împingerea din momentul defecării. Această poziție reduce nevoia de împingere, făcând procesul mult mai ușor.

4. Folosești uscătoarele de mâini

O invenție foarte practică, uscătoarele de mâini sunt în majoritatea toaletelor publice. Aceste mașini au fost create pentru a reduce riscul de contaminare cu bacteriile din instalațiile sanitare, dar sunt ele cu adevărat mai igienice?

Răspunsul este nu. Specialiștii în igienă au dovedit că uscătoarele de mâini transmit mai multe bacterii decât prosoapele de hârtie.

Rezultatele unui experiment au arătat că bacteriile răspândite de uscătoarele de mâini sunt de 27 de ori mai multe în comparație cu cele transmise de prosoapele de unică folosință.

loading...

Comentează