Connectat

Top 15 cele mai scumpe lichide din lume, dintre care pe unele le folosim zilnic!

Cu toții înțelegem ceva diferit prin cuvântul „scump”. Astăzi vom vorbi despre cele mai scumpe lichide din lume, care costă mai mult decât ne putem imagina.

Și nu, nu este vorba despre aur și diamente aici. Lista de mai jos conține o serie de lichide cu prețuri care te vor face să-ți mărești ochii de uimire.

La final, suntem curioși să auzim părerea ta despre care ți s-a părut a fi cel mai șocant preț!

15. Hârtie lichidă – 150 de dolari pe litru

Hârtia lichidă este un stilou de corecție care te ajută să remediezi greșelile scrise.

Astăzi, acest element a devenit multifuncțional: îl poți utiliza pentru a crea texturi unice, pentru a adăuga sclipici sau pentru proiecte lucrate manual.

Ingredientele – nafta solventă, băuturi spirtoase, dispersanți și arome. Acestea sunt cele care fac lichidul atât de scump.

14. Penicilina – 226 de dolari pe litru

Penicilina este un grup mare de antibiotice care includ penicilina V, penicilina G, penicilina benzatina si penicilina procaina. Penicilina este folosită în principal pentru a trata diferite infecții.

13. Ulei esențial de patchouli  – 605 de dolari pe litru

Acest ulei esențial este produs din frunzele proaspete sau uscate ale plantei numite Pogostemon.

Uleiul funcționează ca un antiseptic, ajutând la tratarea febrei, a infecțiilor fungice și chiar a pietrelor la rinichi. Aroma combate mirosul rău al corpului.

12. Sângele uman – 1.330 dolari pe litru

Un corp uman de adult are 1,3 l de sânge, constând din plasmă și celule. Corpul tău nu poate funcționa fără sânge.

Astăzi, mulți oameni donează sânge, totuși, procesarea și stocarea acestuia este un proces costisitor, lucru care explică prețul exorbitant.

11. Acid gama-hidroxibutiric (GHB) – 2.210 dolari pe litru

GHB, cunoscut și ca acid 4-hidroxibutanoic, este utilizat în principal pentru a trata narcolepsia, insomnia, cataplexia și alcoolismul.

Este, de asemenea, un produs al vinului, al fructelor citrice și al fermentației de carne de vită. Vânzarea GHB este ilegală în multe țări.

10. Lac de unghii – 2,200 de dolari pe litru

Acesta este prețul lui Essie, marca ce produce unele dintre cele mai bune lacuri de unghii din lume. Există o mulțime de mărci de înaltă calitate care pretind prețuri chiar și mai mari pentru produsele lor.

9. Cerneală neagră pentru imprimante – 2.380 de dolari pe litru

Ești uimit?! Da, și noi am fost! Dar trebui să știi că vorbim despre cerneluri de înaltă calitate, de la brand-uri bine cunoscute.

Companiile cheltuiesc sume mari de bani pentru cercetarea și dezvoltarea cernelurilor de cea mai bună calitate.

8. Mercurul – 2,966 de dolari pe litru

Mercurul este singurul metal care rămâne lichid la temperatura camerei. Este utilizat în principal în producția de termometre.

Cu toate acestea, industria chimică, producția de metale și agricultura îl consideră util.

7. Insulina – 13,100 dolari pe litru

Insulina este făcută natural în organism prin pancreas. Acesta susține nivelul de glucoză din sânge și îmbunătățește procesele metabolice.

Insulina este un medicament esențial pentru tratarea diabetului.

6. Chanel No. 5 – 23,300 de dolari pe litru

Legendarul parfum este cunoscut tuturor. A intrat prima dată în vânzare în 1922, iar Chanel No. 5 ocupă încă un loc de top pe piață.

Petalele de flori rare și esența unei rădăcini la fel de rară fac Chanel No. 5 atât de scump.

5. Sângele crabului de potcoavă – 53,250 de dolari pe litru

Acest sânge de crab nu conține hemoglobină. În schimb, acești crabi folosesc hemocianina, care o face albastră.

Când apar agenți patogeni sau bacterii, sângele se încheagă foarte repede. Această calitate este foarte valoroasă în farmacologie, pentru detectarea endotoxinelor în aplicațiile medicale.

Crabii de potcoavă sunt eliberați după ce sângele lor a fost extras. Majoritatea medicamentelor pe care le folosim astăzi au fost testate folosind sângele crabului de potcoavă.

4. LSD – 109.200 de dolari pe litru

Această substanță psihoactivă semi-sintetică periculoasă a fost un medicament hippy foarte popular. Astăzi LSD este interzis în aproape toate țările.

3. Venin din cobra regală – 135.700 de dolari per litru

Cobra regală este unul dintre cei mai periculoși șerpi din lume. Numai o mușcătură este suficientă pentru a ucide un elefant matur.

Oamenii își riscă viața atunci când colectează veninul cobrei. Cu toate acestea, este foarte valoros pentru producerea de medicamente care ar putea ajuta la vindecarea bolilor Parkinson și Alzheimer, tratarea schizofreniei și combaterea depresiei.

2. Veninul de scorpion – 34.626.000 de dolari pe litru

Proteina din venin este utilizată pentru tratamentul afecțiunilor cum ar fi scleroza multiplă, artrita reumatoidă și boala inflamatorie intestinală.

1. Cel mai scump alcool din lume – 35.598.000 de dolari pe sticlă!

Da, ai văzut asta. Acesta este prețul pentru băutura D’Amalfi Limoncello Supreme. Băutura este preparată folosind lămâi din dealurile Amalfi, în conformitate cu rețete tradiționale italiene.

Cu toate acestea, nu asta este ceea ce o face atât de scumpă. Băutura este acoperită cu 3 diamante care cântăresc 13 karate.

Un rar diamant care cântărește 18,5 karate este plasat în mijloc. Doar 2 sticle din acest limoncello au fost făcute.

Ai fi dispus să plătești acești bani ca să îl guști?

Comentează